GEHOORZAAMHEID/ OBEDIENCE

Wat is gehoorzaamheid/ Obedience?

Bij gehoorzaamheid ligt de nadruk op het uitvoeren van opdrachten en/of oefeningen die u uw hond aangeeft. Deze opbouw begint al tijdens de puppyfase en kan steeds verder uitgebouwd worden.

Iedereen wil graag een gehoorzame hond. Helaas gaat dat niet altijd vanzelf. Tijdens gehoorzaamheidslessen leert u communiceren met uw hond door adequaat te reageren wanneer uw hond het gedrag vertoont wat u van hem vraagt. Dit is de basis voor een gehoorzame hond. Wanneer u aan uw hond duidelijk kan maken welk gedrag gewenst is en dat het wat oplevert (beloning) kunt u uw hond bijna alles leren.

Tijdens lessen uit zich dit in diverse oefeningen, zoals 'hier komen', 'aandacht voor de baas', het negeren van andere honden en op de plaats blijven.

Wanneer we het hebben over Obedience gaat het over het perfectioneren van de oefeningen tot een strak en netjes geheel. Bij obedience zijn een aantal voorgeschreven oefeningen (door de raad van beheer) van belang. Het gaat hier onder andere om volgwerk, apporteren, vak sturen, rond de pion en de blijf oefening. Het gehele programma bestaat uit verschillende oefeningen in klassen, te weten OBB, OB1, OB2 en OB3. Wanneer men deze oefeningen goed beheerst zijn hier officiële diplomas in te behalen.

Kortom: voor ieder niveau wat wils. Of het nu gaat om actief bezig zijn met de hond, of de puntjes op de i zetten, er is altijd wel iets wat bij u past!

Mocht u aan een specifiek stukje willen werken bijvoorbeeld 'hier komen' of 'aandacht', dan is een privé- training misschien iets voor u. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.